Jurkowy Rosół

by Jerzy Malinowski

Rosół to poezja. Trzeba się za niego zabrać z sercem. Składniki poniżej ;

Prawdziwa Kura z bazaru z Falenicy – cena 15-20 zł. Wołowe – szponder 20-30 dkg, warzywa, kapusta włoska.

Wrzucamy do garnka połowę rozebranej kury, korpus, nóżka, skrzydełko, podroby oraz wołowe. Gotujemy do powstania “piany”, którą wybieramy cedzakiem. Dokładamy warzywa + trochę kapusty włoskiej, natka pietruszki + podpieczona na palniku połowa cebuli. Doprawiamy magii, pieprz, ziele angielskie, listek bobkowy, sól, ćwiartkę kostki rosołowej do smaku jedynie. Rosół gotujemy 5-6 godz. na bardzo wolnym palniku.  SMACZNEGO.

 

Przeczytaj także

Zostaw komentarz

W ramach witryny stosujemy pliki cookies. Akceptuj